kapat
Sayfa 1/4 123 ... SonSon
31 sonuçtan 1 ile 10 arası
Like Tree3Likes

Konu: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

  1. #1
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    ((6 SAKIZIN DİYET TARİFLERİ




    Bu sayfaya kendi yaptığım az kalorili ve sağlıklı yemek, tatlı, atıştırmalık tariflerini yazacağım. bence diyet yaparken ve birden sağlıksız beslenmeden sağlıklı beslenme şekline geçerken, tarifler çok önemli. çünkü elinde hep aynı tarifler olunca bıkıyorsun. en azından ben bunu yaşıyorum. böylelikle diyetten kopuyorum. buradan yaptığım sağlıklı ve az kalorili tarifleri paylaşarak umarım herkese faydalı olurum.

    bugün uydurarak yaptığım ilk iki tarifimi yazıyorum.



    KABAKLI PEYNİRLİ MUFFİN
    1/2 bardak buğday kepeği,
    1/2 bardak yulaf kepeği,
    1/2 bardak yulaf ezmesi,
    1 büyük yumurta,
    1 kabak,
    200 mlt bir bardak dolusu yarı yarıya yağsız peynir ve çeçil peyniri (minik minik doğranmış)
    bir tutam dereotu
    az miktarda himalaya tuzu, karabiber
    bir bardak az yağlı yoğurt,
    1 tk zeytinyağ
    karbonat

    bir kabın içine kabak rendelenir, üzerine minik minik doğranmış peynirler eklenir, diğer malzemeler de üzerine eklenerek iyice karıştırılır. daha sonra orta boy muffin kalıplarına dökülerek 180 derecelik fırında 20 dk pişirilir. yalnız dikkat edin peyniriniz ne kadar tuzluysa ona göre tuz koyun ya da hiç tuz koymayın.

    ÇİKOLATALI MUFFİN
    1 su bardağı yulaf ezmesi,
    1 yemek kaşığı un (kepek un daha iyi)
    1 yumurta,
    1/2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı,
    biraz limon suyu
    1 avuç bitter damla çikolata (diyet çikolata da konabilir)
    1 yemek kaşığı agave şurubu
    biraz karbonat

    bütün malzemeler bir kabın içinde iyice karıştırılıyor. sonra küçük boy muffin kalıplarına dökülerek 180 derece fırında 10-12 dakika pişiriliyor.

    afiyet olsun. fena olmadılar. yarın kahvaltımda domates salatalık ve tuzlu muffinlerim var.
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  2. #2
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    SEBZE IZGARA
    1 patlıcan
    1 kabak
    yeşil biber
    kırmızı biber

    döküm tavamıza az miktarda zeytinyağ sürerek ısıtıyoruz. sonra halka halka veya dikeyine doğradığımız sebzelerimizin arkasını önünü ızgara yapıyoruz. servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz. afiyetle yiyoruz.
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  3. #3
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    SEBZE IZGARA
    1 patlıcan
    1 kabak
    yeşil biber
    kırmızı biber

    döküm tavamıza az miktarda zeytinyağ sürerek ısıtıyoruz. sonra halka halka veya dikeyine doğradığımız sebzelerimizin arkasını önünü ızgara yapıyoruz. servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz. afiyetle yiyoruz.
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  4. #4
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    BAKLİYATLI SALATA
    bir çay bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
    biraz mısır,
    jalepino biber turşusu
    yarım çay bardağı haşlanmış kara buğday (greçka)
    maydanoz, taze nane
    kiraz domates
    biraz kapari
    himalaya tuzu
    1 tk zeytinyağ
    limon ya da nar ekşisi
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  5. #5
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    MERCİMEKLİ SALATA
    bir çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    biraz mısır,
    1/2 kırmızı biber
    yarım çay bardağı haşlanmış buğday
    maydanoz, taze nane
    kiraz domates
    himalaya tuzu
    1 tk zeytinyağ
    limon ya da nar ekşisi
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  6. #6
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    MERCİMEKLİ SALATA
    bir çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    biraz mısır,
    1/2 kırmızı biber
    yarım çay bardağı haşlanmış buğday
    maydanoz, taze nane
    kiraz domates
    himalaya tuzu
    1 tk zeytinyağ
    limon ya da nar ekşisi
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  7. #7
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    KÖZ PATLICAN ÜSTÜ TAVUK
    1 topan patlıcan
    kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    1 çay bardağı light süt
    1 parça kemiksiz baget

    patlıcanı ve kırmızı biberi közlüyoruz. patlıcanın kabuğunu soyuyoruz ve biberle patlıcanı bıçakla parçalıyoruz. diğer taraftan mısır unu ve sütü, muhallebi kıvamında tuzla birlikte pişiriyoruz ve patlıcanla karıştırıyoruz.
    bageti dilim dilim keserek teflon tavada ya da ızgarada pişiriyoruz. kızaran tavuk dilimlerini patlıcanlı karışımın üzerine koyup yiyoruz.
    dikkat edilmesi gereken nokta: her ikisi de sıcak olmalı.
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  8. #8
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    KÖZ PATLICAN ÜSTÜ TAVUK
    1 topan patlıcan
    kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    1 çay bardağı light süt
    1 parça kemiksiz baget

    patlıcanı ve kırmızı biberi közlüyoruz. patlıcanın kabuğunu soyuyoruz ve biberle patlıcanı bıçakla parçalıyoruz. diğer taraftan mısır unu ve sütü, muhallebi kıvamında tuzla birlikte pişiriyoruz ve patlıcanla karıştırıyoruz.
    bageti dilim dilim keserek teflon tavada ya da ızgarada pişiriyoruz. kızaran tavuk dilimlerini patlıcanlı karışımın üzerine koyup yiyoruz.
    dikkat edilmesi gereken nokta: her ikisi de sıcak olmalı.
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  9. #9
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    MUZLU SMOOTİE
    200 mlt light kefir
    1 küçük yerli muz ya da 1/2 büyük muz
    1 tk kaşığı aromasız protein tozu
    10 çiğ badem
    2 yk yulaf ezmesi
    1/2 çay kaşığı tarçın

    blendra sırayla önce kefiri sonra diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz. sonra da afiyetle içiyoruz. oluyor bize güzel bir kahvaltı veya öğle yemeği....
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

  10. #10
    sakız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.06.2010
    Mesajlar
    7.288

    Cevap: SAKIZIN DİYET TARİFLERİ

    MUZLU SMOOTİE
    200 mlt light kefir
    1 küçük yerli muz ya da 1/2 büyük muz
    1 tk kaşığı aromasız protein tozu
    10 çiğ badem
    2 yk yulaf ezmesi
    1/2 çay kaşığı tarçın

    blendra sırayla önce kefiri sonra diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz. sonra da afiyetle içiyoruz. oluyor bize güzel bir kahvaltı veya öğle yemeği....
    ~sakız 2016 da 60 kilooooo~


    [/QUOTE]

Sayfa 1/4 123 ... SonSon

Benzer Konular

  1. DİYET TATLISI
    Von meleknur51 im Forum Tatlilar-Pastalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.03.2011, 09:43
  2. DİYET MAKARNA
    Von meleknur51 im Forum Ekmekler ve hamur isleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.03.2011, 09:33
  3. ESCASER'den DİYET YEMEK TARİFLERİ
    Von escaser im Forum yemek tariflerimiz
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.12.2009, 16:51
  4. RENKLİ,KALPLİ,ÇİÇEKLİ,KURABİYE TARİFLERİ(YARDIM)
    Von pofuduk84 im Forum Tatlilar-Pastalar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 04.11.2009, 16:00
  5. Cevaplar: 38
    Son Mesaj: 24.06.2009, 10:01

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Spiritüel Yaşam koçu wingwave ingolstadt Kuantum ,Bio enerjı (şifa) koçu 3. boyut iletişim koçu Ebeveyn ve çocuk koçu Stressiz ve sağlıklı Yaşam koçu Psikolojik danışmanlık wingwave ingolstadt Magic Tıme koçu Mentor

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2